Over de schrijver

Jeroen Essers, schrijver van de serie 'Het Watermantijdperk'

Jeroen Essers, schrijver van de serie ‘Het Watermantijdperk’

Jeroen Essers is geboren op 27 juli 1974 in Ede. Op zeer jonge leeftijd verhuisde hij samen met zijn ouders, broers en zusje naar Hoogeveen, waar hij is opgegroeid. Als kind was hij niet veel buiten te vinden. Meestal zat hij op zijn kamer te lezen. Twee keer per week ging hij naar de bibliotheek om nieuwe boeken te lenen. Toen Jeroen negen was, ging hij naar het speciaal onderwijs omdat hij niet goed kon meekomen op school. Hier schreef hij regelmatig in de schoolkrant en maakte gedichten die hij dan voordroeg tijdens de kerstviering.

Zijn eerste echte verhaal schreef Jeroen toen hij ongeveer 14 jaar oud was. Zijn negen jaar jongere zusje kende alle kinderboeken die ze thuis hadden uit haar hoofd. Daarom ging hij verhalen voor haar schrijven, die hij vervolgens aan haar voorlas. De verhalen gingen toen meestal over een magisch bos en de bijzondere dieren die daar in leefden.

Na het speciaal onderwijs heeft Jeroen twee beroepsopleidingen gedaan (LBO en MBO) in Hoogeveen. Hierna is hij naar Groningen verhuisd, waar hij een 4 jarige HBO in 2 jaar heeft doorlopen en met succes heeft afgerond. Op zijn vijfendertigste heeft Jeroen zijn baan als manager vaarwel gezegd, omdat hij zijn leven totaal wilde veranderen en alleen nog dingen wilde doen die hem gelukkig maakten. Niet lang daarna begon hij met het schrijven van zijn eerste boek: Het Watermantijdperk – De Ontdekking van de Nieuwe Wereld, die in mei 2012 gepubliceerd is.

Eigenlijk wilde Jeroen zijn levensverhaal op papier zetten. Maar terwijl hij aan het schrijven was, ontstond er een heel ander verhaal in zijn hoofd. Dit kwam zo spontaan opzetten en was zo krachtig, dat hij niet anders kon dan dit verhaal op te schrijven. Hij begon en pas na 10 pagina´s volgeschreven te hebben kon hij stoppen. Het was inmiddels midden in de nacht, maar Jeroen was klaarwakker. Als in een visioen zag hij hoe het verhaal zich zou gaan ontwikkelen. Hij zag alle hoofdpersonen, hoeveel boeken er moesten komen en hij zag hoe de serie zou eindigen. Eén ding wist Jeroen toen zeker, dit is wat hij wilde doen. Schrijven was wat hem gelukkig maakte.

Niet lang daarna is Jeroen naar Spanje verhuisd, waar hij sindsdien met veel plezier woont. Hier schreef hij het tweede deel van de serie Het Watermantijdperk. In april 2014 werd De Poort naar de Geestenwereld gepubliceerd. Momenteel werkt Jeroen hard aan het derde deel: Het Watermantijdperk – De Ontmoeting met de Duistere Krachten.